You are here:  
Nyheter
24
KM, mer info från Banläggarna.

Lite mer info från Banläggarna:

Det kommer att krävas en hel del taktiskt tänk för den som satsar på pall-plats!

Banan kommer att passa såväl nya medlemmar, gamla Multi-rävar eller vår tuffa elit när banan är så pass omväxlande och distansen "sprint." De olika momenten , 4 växlingar, tror vi även kommer att uppskattas för den som inte kört lika mycket som eliten, en riktigt kul bana!

Sträcka 1 Löpning med ett simmoment (1,5km)            växlingsplats A
Sträcka 2 Paddling (5km)                                            växlingsplats A
Sträcka 3 MTB-O (15km)                                             växlingsplats A
Sträcka 4 Creek & Hill Challage (800m)                        växlingsplats B
Sträcka 5 OL (3km)                                                     växlingsplats B

Som ni ser kommer det att vara två växlingsplatser.
Paddling och Cykel på sträcka 2-3. Där kommer det att finnas kajak och cykelvakt + funktionärer. Samt får man tänka på att vid växling 3 till 4 , till Creek n Hill sedan OL, får man antingen ha med sig skor i ryggan på MTB-sträckan, springa i mtb-skorna eller ta med ett par extra till växlingsplats B.

MTB-O och Orienteringen är inte svår , för er som bävar inför navigeringen,  utan vi har lagt krut på att få med många olika moment och växlingar och att det ska löna sig att göra taktiska val mer än ren svårighet på kontrollerna. Vi har även lagt mycket fokus på vägvalanalys och alternativa val. ( ja, vi har sprungit, cyklat m.m och testat, mätt tider för olika vägval)

Övriga notiser:
"Creek and Hill Challange" är ett nytt inslag, en kul ruff och tuff utmaning i slutet av tävlingen, garanteras extra höjdmeter här. Sen kan vi passa på att åter nämna att man kan bli blöt om tassarna under loppet ( ja mer än bara tassarna)

MTB-O har mest en blanding av taktiska vägval på större stigar / väg samt en del rent tekniska partier som kräver lite noggranhet på navigeringen också för att tjäna tid.

Avslutande OL är gafflad vilket innebär att ett rent hängande innan målgång kommer INTE att löna sig. Som nämnt är orienteringen inte svår utan är klassiska Multisportkontroller som typ "uppe på höjden", stigkorset etc.
Mer post och tävlings PM följer under veckan.
Mvh
Peter och Micke
 
Start | Nyheter | Kalender | Forum | Blogg | Bilder | Kontakt | Medlem