You are here:  
Nyheter
24

Höstens träningar nu i kalendern och via  mailutskick
Veckoträningar:
Ambitionen är att variera plats och terräng, att det ska kunna passa fler SMSare runt om i stan. På veckodagarna oftast onsdagar, har vi tränat på allt ifrån att öva upp snabbhet i växlingar, MTB teknik med tidtagning, simma med flytvästar/madrasser, Jumarering, navigeringsövningar till mer tuffa intervallpass som basträning. Gå in på vår hemsida, kika och anmäl i kalenderfliken. (Se höstens nya träningstillfällen nedan)

Våra långpass:
På helgerna blir det pass för att träna uthållighet men på ett trevligt sätt oftast med banor och karta. Vanligtvis är passet på lördagar med start på morgonen med loopar /grenväxling så att man kan haka på om man kommer senare. (Oftast kl 8.00, 10.00 respektive kl 12.00, samling klubbstugan).
Spinning, Yoga och styrketräning
Vi har fått en ny fantastisk tillgång till lokaler i Electroluxhuset där vi kommer att ha återkommande spinning pass med instruktörer (troligtvis varje vecka), Yogapass, Core och ren styrketräning. Ibland kör vi löp-pass eller City-Rogaining. Vi återkommer med detaljerat program. I Oktober kör vi igång inomhus träningen.
 
25 Augusti: Multi-Orientering/ teknikpass kl 17.30-19.00 Järlagården
Från klubbstugan anordnas denna torsdagkväll två aktiviteter:
I samarbete med Järla IF får vi haka på en teknikträning där man tränar tempoväxlingar. Samling kl 17.30.
En annan kul aktivitet är att det anordnas lätta orienteringsbanor från Järlagården, s.k Naturpass orientering. För en ringa avgift (tror det är 60SEK) kan man välja flera olika banor. Perfekt för att träna Mutli-O.
I det här passet tränar vi främst på två saker:
1, Att träna på att växla tempo, både nedåt till att sänka farten på kortsträckorna där det är lite klurigare, och uppåt till att höja farten på långsträckorna där det finns en hel del tydliga ledstänger att följa eller springa efter
2, Träna på lättare orientering med färdiga banor med kontroller. Tidtagning
Ansvarig: Peter Enander
 
1a September Kombo MTB/Cykel samt Multi-O. Samling kl 18.00 City, Östra station
Vi samlas och cyklar ut till Ursvik för att snabbt växla till löpning och Orientering. Samma upplägg som Järla, vi köper karta (ca 60SEK) och får färdiga banor med tidtagning. Olika banor finns att välja, de flesta lätta och passsar Mutli-O. Finns lust kör vi två banor med lite MTB emellan men då kanske vi får starta tidigare, samt medtag pannlampa. Anmäl ditt intresse samt kolla forumet för plats
I det här passet tränar vi på: Växling och OL teknik.
Ansvarig: Peter Enander
 
6e September Multi OL samt löpning natt-reflexbana. Samling kl 18.00 Skavlötens Motionsgård Täby
Vi samlas vid motionsgården och kör antingen ”gränsrös-rundan” en bana med utsatta Naturpasskontroller eller de banor som finns att köpa på plats med tidtagning. Avslutar passet med pannlampslöpning i terräng på reflexbana samt för den som vill, ett senare pit-stop på MAX.
I det här passet tränar vi främst på två saker: Taktisk Multi-Ol samt löpning i mörker/terräng
Ansvarig: Peter Enander
 
7e September. Duathlon Intervaller. Samling kl 18.00 Hagaparken
Vi kommer att alternera mellan olika intervall-slingor (löpning och cykling). Varje slinga tar 4-7 min. Vilan (återhämtningen) får man vid bytet mellan grenarna, därför rekommenderas det att genomföra passet med både cykelskor och löparskor. Cykelvakt kommer att finnas på plats hela passet.
I det här passet tränar vi på: Snabba byten och växling mellan grenarna
Ansvarig: Peter Enander
 
14e September: MTB-OL: Start mellan 17-18.30 Järfälla TC.
Lång 13 km eller kort 8Km ,med tidtagning och ”riktig MTB-O standard karta” finns att välja på. Anmäla via eventor.se eller via mail via oss på SMS före den 7/9. Anmäl intresse till oss så fort du kan så gör vi gemensam anmälan till arrangören. Pinnar finns att hyra för den som behöver.
Mer information kommer att finnas på Järfälla OK hemsida.
I det här passet tränar vi på: MTB O i skarp tävlingsmiljö
Ansvarig: Peter Enander
 
21e September: Backintervaller. kl 18.30 Hammarbyhöjden
Tuffa intervaller upp och nedför Hammarbybacken. Hur många orkar vi?. Vi samlas nere vid bron och håller på ca en timme. För den som vill jogg till klubbstugan för dusch och bastu
 
Ansvarig: Per Holmgren
 
29e September Långpass: Natt OL Rogaining      kl 18.30 Lidingö Centrum, Intersport
Vi samlas och kör ett långt Rogaining influerat träningspass baserat på utsatta Hittaut kontroller runt om Lidingö. Ta med dryck och pannlampa. Ambitionen och målet det är att plocka så många kontroller vi kan på 3 timmar.
I det här passet tränar vi på: Långdistans och taktisk planering
Ansvarig: Peter Enander

 

Självklart välkomnar vi all hjälp och idéer. Hör gärna av dig, vi behöver all typ av input och praktisk hjälp för att få till bra aktiviteter i klubben! Kontakta träningsansvarig Peter Enander, någon  i Styrelsen eller träningskommitéen.

 

 
Start | Nyheter | Kalender | Forum | Blogg | Bilder | Kontakt | Medlem