You are here:  
Nyheter
01
Abu Dhabi Adventure Challenge har på senare år blivit lite av säsongsavslutning bland AR-folket och i år finns inte mindre än 4 helsvenska lag och ytterligare 2 lag med svenska deltagare. SMS finns representerat i 3 av svensklagen. Vet du vilka? Vi har tagit tempen på dem och fått en kort intervju. Först ut är Nillan.

Med vilka ska du köra?
Statkraft Adventure Team; Arvid Björkroth, Henrik Enberg och Peter Hägglund
 
Vad ser du som den största utmaningen?
Att hålla tempot uppe hela vägen på långa ökentrekken. Det är lätt att falla in i bekväm multilunk och det tappar man mycket tid på.
 
Vad under tävlingen ser du fram emot mest?
Ser fram emot bergsetappen mest, tror den blir vacker och tuff, men även att komma ner till solen, uppleva miljön, maten och kulturen om man ser på resan som helhet. Nattetappen i öknen ska tydligen vara makalöst vacker också. Det kommer nog bli många minnen och upplevelser att ta med hem.
 
Kontrasterna mellan Sverige i november/december och Abu Dhabi är onekligen ganska stora. Har du förberett dig på något speciellt sätt?
Ja, det kommer bli stor skillnad på många sätt. Jag har väl inte anpassat mig så mycket med tanke på värmen, någon extra bastustund har det kanske blivit. Arvid därimot har släpat in en motionscykel i bastun på sitt jobb. Nu när snön har kommit så tror jag att snöpulsning är ett bra sätt att förbereda sig på, så det har det blivit lite mer av. Har försökt att cykla en del där det ligger lite mer snö då snö och sand kan ställa till liknade problem.
 
Hur bra koll har du på dina motståndare? Vilket svensklag kommer att gå bäst, tror du?
Jag har väldigt dålig koll på utomnordiska lag, när jag tävlar har jag fullt fokus på mig själv, sen är jag ingen som sitter och analyserar sträcktider och jämför med andra lag, det finns det andra som är bättre på.
På de svenska lagen har jag bättre koll. Silva/Gerber är väl alltid starka och kommer gå bra men det är ingen självklarhet att de kommer bli bästa svenska lag. FJS kommer att gå mycket bra, de har erfarenhet av tävlingen och de är precis som Silva/Gerber starka till fots vilket är avgörande. Explore (eller vad de nu kommer att heta) är också ett väldigt starkt lag, de är alla mycket kompletta i alla grenar, de är erfarna och med Per som navigatör kommer de att vara med och kriga högt upp. Jari är en väldigt stark och hård tjej som även hon är en bra navigatör. Jag tippar att vi har tre svenska lag på de sju främsta placeringarna.
 
Jag tror inte att något av de danska lagen kommer att vara topp 10, även att det norsksvenska laget Jotun Paints kommer ha svårt med det, men inte så långt ifrån kanske.  I år kommer att bli svårare att få till en bra placering än tidigare år, det är många fler lag med och förutom de svenska topplagen så kommer många av världens bästa lag att vara med. För att nämna ett lag som definitivt kommer vara med på pallen, om allt går som det ska, är det väl Thule från NZ.

/Reporten
 
Start | Nyheter | Kalender | Forum | Blogg | Bilder | Kontakt | Medlem